Afrika


Afrika, ena izmed držav tretjega sveta, kjer se turisti zbirajo in si ogledujejo njene lepote, za domačine pa velja, da je udobno življenje prej izjema kot standard. Ljudje živijo v sožitju z naravo, v preprostih hišah iz blata, kjer si vsi skupaj delijo en prostor. V tem prostoru se velikokrat znajdejo tudi živali. Ob pogledu na vse to se zavedamo, kako preprost je lahko vsakdanjik. Nasmejani otroci, ki se igrajo s kamni in igračkami, ki jih izdelajo prav sami nam vlivajo pozitivno energijo in čar čistosti teh src. Potrebujejo našo pomoč, za boljše življenje, morda le za dnevni obrok. Živijo pod pragom revščine, pomoč jim omogoča boljše pogoje za razvoj, izobraževanje, odkrivanje talentov-...
Pomagajmo jim s tem, da se odločimo postati boter ali botra prav enemu izmed teh presladkih duš.

makedonija


makedonijamakedonija
Odločitev, da se sami podamo na pot je do sedaj bila nekako zelo daleč od realnosti, a kljub vsem težavam skozi celo leto in vsem preprekam, smo uspešno pošiljali potrebno pomoč ljudem v hudih stiskah….Tokrat bomo pa naredili drugače - prav namerno bomo sami odšli na pot, sami bomo po poti uredili potrebno in sami bomo osrečili družine in otroke, ki nas tako zelo pričakujejo….Pot je dolga, povezana s stroški, ki jih več ali manj krijemo in pokrivamo sami, zato se obračamo na vse vas, ki ste zmeraj z nami v takšnih in drugačnih podvigih, če nam lahko namenite kak evro, da nam olajšate poravnavanje stroškov poti….

Apelu za pomoč smo se odzvali in se odločili o medsebojnem sodelovanju z dobrodelno organizacijo Humanitarni Akciji Vo Makedonija in društvom Zlatna Zora. Glede na potrebe ljudi, ki potrebujejo pomoč se usklajujemo in iščemo optimalne rešitve. Pripravljamo prevoz nujno potrebnih oblačil, obutve in higienskih pripomočkov za otroke, kakor tudi za ostalo populacijo.
Vse se bo dokumentiralo in javno predstavilo. Prav tako bo vsak donator, če bo seveda privolil, javno objavljen.

Prostovoljni prispevki se lahko nakazujejo na Paypal račun @Niluizsrca (Barbara Novak) s pripisom "Makedonija" ali po dogovoru kakorkoli drugače.